login »
04 februari 2020

Nieuwe training Jeugd ‘Anders zien, kijken en doen’

Ken jij de belangrijkste actuele onderwerpen in de aanpak van risicojeugd en jeugdgroepen? Kom in twee dagdelen helemaal op vlieghoogte met de training Jeugd ‘Anders zien, kijken en doen’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid. Het CCV biedt deze 2-daagse training op vrijdag 6 en vrijdag 13 maart 2020 aan.

Effectief in je handelen

Nicole Olbertz, Operationeel Specialist bij de politie, Eenheid Oost, nam deel aan de tryout van de training en vertelt: "De training helpt ons echt om bepaalde problemen anders aan te vliegen. We staan nu eerder stil bij de vraag of er überhaupt een probleem is, voor wie en waarom. Want vaak hanteer je een vast werkproces, waarin je ook nog denkfouten maakt. Dáár bewust van worden, maakt dat je weer effectief wordt in je handelen. Dat is heel waardevol!"

Anders zien, kijken en doen

Het CCV biedt in de training inzicht in de verschillende verschijnselen, zoals LVB, cybercrime, ondermijning, framing en gedrag. Trainer Nicole Langeveld van het CCV: “Waar je je aandacht op richt, dat heb je goed in beeld. Door anders te kijken naar jongeren en hun gedrag, vallen je in een keer andere zaken op die leiden tot andere interventies.” Nicole en haar collega trainer Frannie Herder houden van een praktische aanpak. Frannie: “Daar leer je vaak het meeste van. Dus we gaan ook vooral concreet aan de slag met opdrachten.”

Praktische informatie

De training bestaat uit 2 dagdelen van 10:00 tot 15:00 uur. De eerste mogelijkheid voor deelname is op vrijdag 6 en vrijdag 13 maart 2020. Aan de training zijn kosten verbonden (565 euro, exclusief BTW).

Bedoeld voor…

De training is gericht op uiteenlopende professionals. Denk aan gemeenteambtenaren, jeugdregisseurs, wijkagenten of agenten met taakaccent jeugd en jongerenwerkers. Juist door met verschillende beroepsgroepen deze training te volgen, krijg je inzichten in de verschillende perspectieven in de aanpak en kun je dat weer mee terugnemen naar je eigen organisatie.

Inschrijven

Je kunt je opgeven voor de training via dit inschrijfformulier

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.