login »
14 mei 2018

Tablets voor gedetineerden ter voorbereiding op terugkeer in de maatschappij

Drie gevangenissen starten na de zomer met een proef om gedetineerden een iPad ter beschikking te geven. Hiermee kunnen ze voortaan zelf hun bezoek en geldzaken regelen. Nu doen ze dat met briefjes en in gesprekken met gevangenispersoneel.

Het gaat om gevangenissen voor volwassenen in Lelystad en Dordrecht en een jeugdgevangenis in Nijmegen. Het achterliggende idee om de tablet te introduceren, is om de regie en eigen verantwoordelijkheid van de gedetineerden te vergroten. Met de tablet kunnen de gedetineerden ook shoppen of digitaal een cursus volgen (e-learning). In totaal zijn er elf functionaliteiten die ze kunnen gebruiken. Facebook zit daar niet bij.

Bij de tijd

"Digitalisering is noodzakelijk om het gevangeniswezen bij de tijd te houden en justitiabelen goed voor te bereiden op hun terugkeer naar de maatschappij", aldus een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid in De Gelderlander.

Volgens het AD is het ministerie van Veiligheid en Justitie van plan om veel meer gevangenen een eigen tablet te geven. De televisies die veel gedetineerden nu nog in hun cel hebben, gaan verdwijnen. Ook de bibliotheken en de kassa's in gevangeniswinkels sluiten. Gevangenen moeten straks zelf hun zaken regelen met de tablet, aldus de krant. Hierbij is het overigens nog niet bekend om welk merk tablets het gaat.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.