login »
11 juli 2018

Intakemodule GCOS in de lucht

De intakemodule GCOS is in gebruik genomen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om belangrijke wijzigingen door te voeren in de intakemodule.

Wat is de intakemodule?

Het doel van de intakemodule is om meldingen die binnen komen bij een zorg- en veiligheidshuis (ZVH-en) apart te registeren. Als er door het ZVH wordt bepaald dat deze melding leidt tot een casusoverleg, kan het dossier worden doorgezet naar GCOS.

Hierdoor wordt beter voldaan aan de uitgangspunt in het Handvat gegevensuitwisseling in het zorg- en veiligheidsdomein en de AVG. Meldingen die niet leiden tot een casus worden namelijk niet langer bewaard in GCOS.

Wanneer kan ik met de intakemodule aan de slag?

ZVH-en kunnen per direct aan de slag met de intakemodule. Hiervoor moet wel een autorisatie worden aangevraagd bij Justid. De intakemodule is nadat men geautoriseerd is te vinden op de startpagina van GCOS.

In de onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de intakemodule werkt, daarnaast is er een filmpje met algemene informatie beschikbaar. De bedoeling is dat iedereen die GCOS gebruikt voor het einde van dit jaar werkt met de intakemodule.

Meer informatie

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.