login »
18 januari 2016

Presentaties Kennisatelier Jeugdreclassering beschikbaar

Wat weten gemeentelijke beleidsmedewerkers over jeugdreclassering? Voor deze groep organiseerde het VNG Ondersteuningsprogramma Innovatie Jeugdbescherming een Kennisatelier. Van deze expertmeeting zijn nu presentaties en factsheets beschikbaar.

Behoefte aan kennis

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van maatregelen op het gebied van jeugdreclassering, maar wat is hun rol precies? In de regio’s is sterke behoefte aan meer inzicht in de jeugdreclassering. Door welke feiten komen jongeren in aanraking met politie en justitie? Wanneer en door wie wordt jeugdreclassering opgelegd? Wat kan de gemeente van de jeugdreclasseerder verwachten?

Kennisatelier

Op het kennisatelier kreeg men informatie over de groep die met jeugdreclassering in aanraking komt, wat jeugdreclassering precies inhoudt en wat de rol van gemeenten is. Daarnaast waren er inspiratiesessies over vernieuwende, preventieve werkwijzen in het werkveld van de jeugdreclassering.

  • Jacqueline Bosker, senior onderzoeker bij het lectoraat Werken in Justitieel Kader aan de Hogeschool Utrecht hield een presentatie over de Jeugdreclasseerder als expert en partner voor preventie en afbouw van jeugddelinquentie en schoolverzuim.
  • De Raad voor de Kinderbescherming gaf een presentatie over de nazorg na jeugddetentie.
  • Er was aandacht voor een project op het gebied van aanpak ernstig schoolverzuim (ViceVersa) en het gebruik van social media in de Jeugdreclassering.

Presentaties kennisatelier Jeugdreclassering 7 december 2015

Kon u er er niet bij zijn? Bekijk dan hieronder de presentaties.

​Webcolleges Jeugdreclassering 

Onderstaande webcolleges over jeugdreclassering zijn ontwikkeld voor gemeenten. De webcolleges zijn ontwikkeld door het Lectoraat Werken in een Justitieel Kader van de Hogeschool Utrecht, in opdracht van de VNG en in afstemming met een aantal medewerkers van verschillende gemeenten.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.