login »

Landelijk en lokaal nieuws


Integrale aanpak van criminaliteit in Tiel werpt zijn vruchten af

10 februari 2015
De integrale aanpak van criminaliteit in Tiel door politie, Openbaar Ministerie, gemeente en, via het Veiligheidshuis, met tal van andere partners werpt zijn vruchten af. Dat blijkt uit de misdaadcijfers over 2014 die de gemeente gisteren presenteerde.
Lees het hele artikel

Nieuw type veelpleger is slimmer en flexibeler

10 februari 2015
De politie krijgt steeds vaker te maken met een nieuw type veelpleger. Zij zijn flexibeler dan de traditionele veelplegers in de delicten die zij plegen. Ook zijn zij mobiel en opereren niet alleen lokaal, maar ook regionaal en landelijk.
Lees het hele artikel

Tweede Kamer akkoord met Wet voetbalvandalisme en overlast

5 februari 2015
De Tweede Kamer is akkoord gegaan met de aanscherping van de Wet Maatregelen voetbalvandalisme en ernstige overlast (MVBEO). Bij ernstige overlast kunnen burgemeesters straks eerder een gebiedsverbod, groepsverbod of meldplicht opleggen.
Lees het hele artikel

CCV lanceert barrièremodel loverboyproblematiek

28 januari 2015
Het CCV heeft het digitale barrièremodel loverboyproblematiek gelanceerd. Het model visualiseert de werkwijze van loverboys in vier stappen. Bij deze vier stappen staan signalen van daders en slachtoffers beschreven, zodat professionals deze signalen kunnen herkennen.
Lees het hele artikel

Eerste nieuwsbrief Veiligheidshuis Fryslan van 2015

22 januari 2015
Het Veiligheidshuis Fryslan heeft zijn eerste nieuwsbrief van 2015 uitgebracht. De nieuwsbrief 2015 is bedoeld voor alle gemeenten en organisaties die bij het Veiligheidshuis betrokken zijn.
Lees het hele artikel

Film over Europese Family Justice Centers in première

21 januari 2015
Het Europese Family Justice Center-project hadden vorige week een afsluitend congres in Brussel. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden zes pilots de uitkomsten van het tweejarige project. Daarnaast ging een film in première die het principe van de Family Justice Centers op indringende wijze in beeld brengt.
Lees het hele artikel

MEER NIEUWS