login »

Landelijk en lokaal nieuws


Nieuwsbrief Veiligheidshuis IJsselland, oktober 2014

22 oktober 2014
Het Veiligheidshuis IJsselland heeft een nieuwsbrief uitgebracht. Met deze nieuwsbrief informeert het Veiligheidshuis zijn partners over actuele ontwikkelingen.
Lees het hele artikel

Veiligheidshuis Regio Utrecht is verhuisd

21 oktober 2014
Het Veiligheidshuis Regio Utrecht is verhuisd. Sinds maandag 20 oktober is het Veiligheidshuis gehuisvest op de derde verdieping van het oude stadhuis van Utrecht.
Lees het hele artikel

Almere: huiselijk geweld is ‘high impact crime’

20 oktober 2014
De Almeerse wethouder Froukje de Jonge heeft huiselijk geweld voor de komende periode aangemerkt als ‘high impact crime’. Op die manier kan er volgens haar intensiever worden ingezet op het tegengaan van de vele gewelddadige incidenten in Almeerse huishoudens.
Lees het hele artikel

Teeven wil vaker ISD-maatregel voor veelpleger

16 oktober 2014
De ISD-maatregel is effectief bij de aanpak van veelplegers. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven wil daarom dat rechters vaker voor deze speciale straf kiezen. Veelplegers die een ISD-maatregel krijgen opgelegd, zitten langer vast, waardoor zij minder misdrijven kunnen plegen.
Lees het hele artikel

Evaluatie 'Een jaar Goudse Top60 aanpak'

16 oktober 2014
De Top60 is nu ruim één jaar actief in Gouda en de voorzichtige positieve ontwikkeling sinds de start, heeft zich in het tweede half jaar verder doorgezet. Sinds 1 juli 2014 is de werkwijze van de Top60 aanpak ondergebracht in het Veiligheidshuis Midden-Holland. Nieuwe instroom voor de Top60 aanpak vindt nu plaats via de briefing van het Veiligheidshuis.
Lees het hele artikel

MEER NIEUWS