login »

Landelijk en lokaal nieuws


Burgemeester Eindhoven wint hoger beroep huisverbod

28 augustus 2014
De oplegging van een huisverbod door burgemeester Van Gijzel van Eindhoven, in augustus vorig jaar, is gisteren in hoger beroep gegrond verklaard. Het oordeel van de rechtbank Oost-Brabant, die een beroep daartegen gegrond verklaarde, werd vernietigd.
Lees het hele artikel

Stresstest transitie jeugdzorg

28 augustus 2014
Het Transitiebureau Jeugd biedt een test aan waarmee gemeenten kunnen zien of ze klaar zijn voor de transitie van de jeugdzorg. De inschrijving voor de stresstest is gestart en duurt tot 15 oktober 2014.
Lees het hele artikel

Toolkit Toegang beschikbaar

21 augustus 2014
De documenten die van pas komen bij het inrichten van de toegang tot zorg bij gemeenten zijn nu handig bij elkaar gezet. In de toolkit Toegang staan alle documenten die gemeenten nodig hebben om de toegang tot zorg goed in te richten.
Lees het hele artikel

Gemeente Haarlem: aanpak criminele jeugdgroep werkt

14 augustus 2014
Onder regie van de gemeente Haarlem is het afgelopen jaar intensief samengewerkt met politie, het Openbaar Ministerie en andere partners om tot een succesvolle aanpak van de criminele jeugdgroep uit de Haarlemse wijk Schalkwijk te komen. De gemeente concludeert dat er veel is bereikt en schrijft de afname in het aantal high impact crimes in Haarlem toe aan de aanpak.
Lees het hele artikel

Reclassering in de knel door werkdruk

12 augustus 2014
De reclassering luidt de noodklok over toename van het aantal werkstraffen, toezichten en adviezen. ‘De werkdruk loopt steeds verder op en er blijven zaken op de plank liggen’, aldus algemeen directeur Sjef van Gennip. 'En dat met extra bezuinigingen in het verschiet. Het is een zorgelijke situatie.'
Lees het hele artikel

MEER NIEUWS