login »

Landelijk en lokaal nieuws


Beeldvorming sociale wijkteams bijgesteld

25 mei 2016
In tegenstelling tot wat veel berichten in de media beweren, gaat het helemaal zo slecht nog niet met de sociale (wijk)teams. Dat stelt Marjon Breed, adviseur bij RadarAdvies, in een artikel op Consultancy.nl.
Lees het hele artikel

VVD Nijmegen hekelt bezuinigen Veiligheidshuis Gelderland Zuid

23 mei 2016
De VVD Nijmegen begrijpt niet waarom er de afgelopen twee jaar streng bezuinigd is op het Veiligheidshuis Gelderland Zuid. VVD-raadslid Fleur Kossen heeft inmiddels vragen gesteld over de bezuiniging en noemt het college zelfs een dief van zijn eigen portemonnee.
Lees het hele artikel

Veiligheidshuis Fryslân publiceert handboek 'mensen met verward gedrag'

18 mei 2016
Het Veiligheidshuis Fryslân heeft op zijn website het Friese Veiligheidshandboek 'mensen met verward gedrag' gepubliceerd. Dit handboek biedt informatie over ontwikkelingen, routes, interventies en een leidraad voor een persoonsgerichte aanpak om maat.
Lees het hele artikel

Engelse versie animatiefilm Veiligheidshuizen

12 mei 2016
Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een animatie laten ontwikkelen waarin in drie minuten de werking van de Veiligheidshuizen wordt uitgelegd. Deze animatie is sinds kort ook beschikbaar in het Engels.
Lees het hele artikel

WODC presenteert onderzoek Veiligheidshuizen

11 mei 2016
Het WODC heeft het onderzoek ´Landelijk kader voor de Veiligheidshuizen; invoering, ontwikkelingen en knelpunten’ gepubliceerd. Volgens de onderzoekers heeft het Landelijk kader de Veiligheidshuizen een duidelijke focus gegeven.
Lees het hele artikel

MEER NIEUWS