login »

Landelijk en lokaal nieuws


Almere: huiselijk geweld is ‘high impact crime’

20 oktober 2014
De Almeerse wethouder Froukje de Jonge heeft huiselijk geweld voor de komende periode aangemerkt als ‘high impact crime’. Op die manier kan er volgens haar intensiever worden ingezet op het tegengaan van de vele gewelddadige incidenten in Almeerse huishoudens.
Lees het hele artikel

Teeven wil vaker ISD-maatregel voor veelpleger

16 oktober 2014
De ISD-maatregel is effectief bij de aanpak van veelplegers. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven wil daarom dat rechters vaker voor deze speciale straf kiezen. Veelplegers die een ISD-maatregel krijgen opgelegd, zitten langer vast, waardoor zij minder misdrijven kunnen plegen.
Lees het hele artikel

Evaluatie 'Een jaar Goudse Top60 aanpak'

16 oktober 2014
De Top60 is nu ruim één jaar actief in Gouda en de voorzichtige positieve ontwikkeling sinds de start, heeft zich in het tweede half jaar verder doorgezet. Sinds 1 juli 2014 is de werkwijze van de Top60 aanpak ondergebracht in het Veiligheidshuis Midden-Holland. Nieuwe instroom voor de Top60 aanpak vindt nu plaats via de briefing van het Veiligheidshuis.
Lees het hele artikel

Veiligheidshuis NOG lanceert nieuwe website

8 oktober 2014
Het Veiligheidshuis NOG heeft sinds deze maand een nieuwe website. De lancering van de site werd gecombineerd met het communiceren van de nieuwe naam van het Veiligheidshuis. NOG Veiligerhuis werd Veiligheidshuis NOG.
Lees het hele artikel

Evaluatie Gooi en Vechtstreek: doorontwikkeling van een Veiligheidshuis

7 oktober 2014
Het Veiligheidshuis Gooi en Vechtstreek heeft een evaluatie laten uitvoeren. Doel van de evaluatie was terugblikken en de resultaten van de inspanningen in kaart brengen.
Lees het hele artikel

MEER NIEUWS