login »

Landelijk en lokaal nieuws


Bezielende leerkring Verbinding Zorg en Veiligheid

25 november 2014
Platform 31 en het CCV organiseerden op 11 november een leerkring over de verbinding tussen zorg en veiligheidsprofessionals met de focus op jeugd. In deze leerkring gingen gemeenten, jeugd-, zorg- en veiligheidsprofession in gesprek en aan de slag met Erik Gerritsen (Jeugdbescherming Regio Amsterdam) en Joost Vos (TNO) over de botsende logica’s van zorg en veiligheid.
Lees het hele artikel

ZSM: OM straft zwaarder dan rechter

24 november 2014
Lichte vergrijpen zoals drugsbezit, diefstal en vandalisme worden door het Openbaar Ministerie (OM) zwaarder bestraft dan door de rechter. Steeds vaker bepaalt het OM zelf de strafmaat voor veelvoorkomende criminaliteit, waarbij het zwaardere richtlijnen gebruikt dan de rechter.
Lees het hele artikel

Rendementsanalyse Veiligheidshuis Zuid-Holland Zuid

20 november 2014
Het Veiligheidshuis Zuid-Holland Zuid heeft een rendementsanalyse uitgevoerd. De analyse moest het maatschappelijk rendement van het Veiligheidshuis inzichtelijk maken.
Lees het hele artikel

Tweede nieuwsbrief ‘Op weg naar een toekomstbestendig GCOS’

13 november 2014
Het project ‘Doorontwikkeling GCOS’ realiseert de komende maanden een groot aantal verbeteringen. Om alle betrokken partijen zo goed mogelijk te informeren, stelt het project regelmatig een nieuwsbrief op.
Lees het hele artikel

MEER NIEUWS